Dragobete 2023: Cele mai romantice destinaţii din România, obiective de vizitat şi cazări.

Pentru Dragobete 2023, Promenor a pornit în căutare de cele mai romantice destinaţii din România, obiective de vizitat şi cazări. Urmează șapte locații inedite alese special pentru toate gusturile.

Dragobete pe picior regal în Transilvania

Cum ar suna o călătorie înapoi în timp, pe vremea castelelor şi vieţii regale? Cu ocazia sărbătorii de Dragobete, Promenor propune două destinații în care poveştile de dragoste cu prinţese pot să devină realitate, mai exact în Alba Iulia şi Hunedoara

“Fairy tales do come true, just not in the way you expect." - Ginnifer Goodwin

Alba Iulia

Fie că îţi doreşti o experienţă unică, un loc în care romantismul şi istoria se întâlnesc, sau pur şi simplu partenera ta este fană Outlander, Cetatea Alba Carolina este locul potrivit pentru a vă începe escapada romantică. Cu fiecare pas o să vă adânciţi mai mult în poveştile secolelor trecute, înconjuraţi de zidurile groase din piatră sub forma unei stele. Fortăreaţa din Alba Iulia fiind una dintre cele mai păstrate cetăți din ţară. Desigur puteţi să exploraţi şi singuri cetatea, să priviţi panorama oraşului deasupra zidurilor sau să vă relaxaţi la terasele tematice, însă vă recomandăm şi un tur al Traseului celor trei Fortificaţii. După o plimbare lungă, seara s-a lăsat dar asta nu înseamnă că povestea trebuie să se încheie. Ascuns între zidurile cetăţii, vă aşteaptă Hotel Medieval, având o arhitectură clasică unde veţi putea experimenta viața regală din Evul Mediu. Acesta dispune de camere spaţioase şi confortabile, restaurant, bar cu terasă în aer liber, activităţi precum biliard şi ore la centrul de echitaţie.

Hunedoara

Ziua îndrăgostiţilor în Hunedoara începe la curtea regală, mai exact la Castelul Corvinilor. Aici puteți explora turnurile și bastioanele castelului, admirând panoramele impresionante ale împrejurimilor, sau puteți lua un tur ghidat pentru a afla mai multe despre istoria acestui loc uimitor. De asemenea, nu uitați să faceți o plimbare prin grădinile sale frumoase.

Seara în Hunedoara continuă la curtea regală a Castelului Lupilor, acesta fiind şi o unitate de cazare. Construit în anul 1856, a fost un refugiu pentru nobilimea locală în timpul războaielor. Cu ziduri înalte și turnuri masive, Castelul Lupilor poate părea intimidant, dar, în același timp, este și un loc plin de povești fascinante. Se spune că pe vremuri zona era populată de lupi, iar acest lucru i-a dat numele.

Dragobete în România: cinci locuri inedite pentru cupluri

1. Târgu Jiu

Poarta Sărutului, Coloana Infinitului şi hotel Ramada

Dragostea pluteşte în aer, aşa că este firesc să aruncăm o privire la două dintre cele mai romantice puncte turistice din oraș: Coloana Infinitului și Poarta Sărutului. Situate în Târgu Jiu, aceste monumente nu sunt doar opere de artă, ci sunt simboluri ale dragostei, pasiunii și devotamentului. Tot în zonă se află şi Hotel Ramada. Poate să fie descris precum un paradis al relaxării în doi cu un design modern și camere confortabile. Acesta este apreciat în mod special de către cupluri datorită facilităților de care dispune, spre exemplu: piscină interioară, spa și centru wellness, restaurant, bar și room service.

poarta sarutului in parc la Targu Jiu

2. Sighișoara

Cetatea Sighişoara şi Casa Savri

Sighişoara este locul farmecului medieval, atracţia principală fiind Muzeul Turnului cu Ceas. Acest muzeu este găzduit într-un turn care datează din secolul al  XIV-lea, care oferă vederi uimitoare asupra orașului și a împrejurimilor sale. Vizitatorii pot afla, de asemenea, despre istoria Cetății Sighișoara și pot admira în amănunt mecanismul ceasului din turn. În apropiere se află şi Casa Savri – privește totuşi cu atenţie GPS-ul deoarece este foarte uşor de confundat cu un obiectiv turistic. Această unitate de cazare este situată într-o clădire istorică care combină confortul modernului cu un decor saxon tradiţional al Transilvaniei.

casa rosie si casa galbena pe o strada din cetatea Sighisoara si turnul cu ceas

3. Sibiu

Castelul de lut, Valea Zânelor şi Pensiunea Dealul Verde

Crează-ţi amintiri frumoase alături de persoana iubită, presărate cu praf magic de la Castelul de lut, Valea Zânelor. Acesta este un simbol al frumuseții pitorești și un loc special creat pentru a reprezenta tradițiile, perfect pentru o şedinţă foto impresionantă sau o masă copioasă pentru toate gusturile. Deoarece nu se poate înopta alături de zâne, Pensiunea Dealul Verde este un loc la fel de spectaculos, în care o singură noapte nu ar fi de ajuns. Relaxarea şi confortul sunt la cote maxime aici unde aveţi la dispoziţie “meniul de perne” şi ciubărul, totul într-un design organic inspirat din natură.

castelul de lut din valea zanelor peisaj montan

4. Oradea

Capitala Art Nouveau şi Black Eagle Loft

Oradea se mai poate numi şi capitala Art Nouveau a României. Acest oraș istoric, situat pe malurile râului Crișul Repede, este o comoară ascunsă care așteaptă să fie descoperită de către cuplurile aventuroase. Plecați într-o plimbare pe străzile pietruite și admirați arhitectura uimitoare a Palatului Moskovits-Miksa, unde o să faceţi nişte poze numai bune de pus pe social media, a Complexului Baroc și a impozantului Palat Vulturul Negru. Iar dacă seara vă prinde tot în inima oraşului, un loc minunat unde veţi avea ocazia să priviţi până dimineaţa arhitectura din piaţa unirii este Black Eagle Loft. Acest apartament în regim hotelier este un spaţiu intim, decorat cu bun gust, unde vă veți simți ca în propriul vostru apartament pe perioada şederii în Oradea.

4 1

5. Transfăgărășan, Sibiu

Bâlea lac şi Hotelul de Gheaţă

Dacă sunteti un cuplu de aventurieri şi frigul nu este un impediment, Bâlea Lac este locul pe care trebuie să îl vizitaţi neapărat. Înconjurat de vârfuri înalte și păduri alpine, acest lac este un paradis pentru entuziaștii sporturilor de iarnă și pentru iubitorii naturii. Acolo sus, în inima munților, o să simţiţi de parcă faceţi parte dintr-un tablou şi numai aerul proaspăt de munte rămâne ancora în realitate. Dacă în plimbarea voastră gasiți o telecabină, îmbarcați-vă de îndată deoarece este singura cale de acces spre Hotelul de Gheaţă. Priveliştea de basm continuă, iar ca şi destinaţie sunt vârfurile înghețate ale Munților Făgăraș, gazdele Hotelului de Gheaţă. Şi după cum îi spune numele, este construit în întregime din gheață și zăpadă. Aici vă așteaptă o experiență culinară unică la restaurantul de gheaţă cu meniu bogat în preparate din bucătăria tradițională. Iar dacă mai este timp, activitățile pe care le puteţi face în tărâmul gheţii sunt: snowmobil, rafting pe gheață și tubing sau, dacă sunteţi norocoşi există oportunitatea de a parcurge labirintul de peșteri de gheață.

lacul balea peisaj montan

Locaţiile din acest articol sunt doar o mică parte din ceea ce România are de oferit, vă invităm să le descoperim pe toate prin prisma Promenor pe site-ul www.promenor.ro şi Instagram unde aşteptăm cu nerăbdare pozele şi părerile voastre despre locurile prezentate mai sus.